Opinie i oceny klientów
Opinie i oceny klientów
Nowy produkt
Słód Red Ale to aromatyczny słód bogaty w melanoidyny. Używany do bursztynowych i ciemnych piw, aby poprawić kolor i aromat. Specjalny program słodowania zapewnienia odpowiedni smak i aromat poprzez kontrolowaną reakcję Maillarda.
Duża dostępność
207 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Szukasz zamiennika tego produktu?
Waga | 0,5kg | |
Kraj pochodzenia | Polska | |
Rodzaj | Karmelowe | |
Barwa słodu | 60-80 EBC | |
Słodownia | Viking Malt | |
% Zasypu | 20 | |
Barwa słodu | 70 |
Słód Red Ale to aromatyczny słód bogaty w melanoidyny. Używany do bursztynowych i ciemnych piw, aby poprawić kolor i aromat. Specjalny program słodowania zapewnienia odpowiedni smak i aromat poprzez kontrolowaną reakcję Maillarda. Smak Red Ale jest słodowy i gorzki, ale także po dłuższym dojrzewaniu wytwarza prażone i orzechowe posmaki. Słód Red Ale jest również lekko kwaśny a jego aktywność amylolityczna jest niska. Słód Red Ale jest silnie aromatycznym słodem, idealny do specjalnych piw typu APA, IPA, Red Ale i Dark Lagers
CECHY PRODUKTU:
Użycie do 20% zasypu
Barwa EBC: 60-80
Zastosowanie surowca: APA, IPA, Red Ale i Dark Lagers
Słód: Nieśrutowany
(Wybierz Tak w opcjach produktu dla dodania usługi śrutowania 0,80zł za 1 kg)
SKŁAD PRODUKTU:
100% słód red ale
Informacja o alergenach:
Słód jęczmienny zawiera gluten.
PRODUCENT:
Viking Malt, Polska
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu;
Słód przed użyciem powinien być rozdrobniony (ześrutowany).
ZAWARTOŚĆ NETTO:
0,5kg
Słód melanoidynowy to produkt o intensywnym aromacie i smaku. Tworzy pełnię smakową piwa. Używany do wyrobu piw typu Scottish ales, Amber ales, Red Ales, Irish Ales, Bock, Doppelbock.
Słód melanoidynowy to produkt o intensywnym aromacie i smaku. Tworzy pełnię smakową piwa. Używany do wyrobu piw typu Scottish ales, Amber ales, Red Ales, Irish Ales, Bock, Doppelbock.
Słód Melanoidynowy dzięki intensywnemu procesowi słodowania ma wysoki poziom reakcji Maillarda, które wytwarzają bardzo intensywny aromat i kolor. W rezultacie ten słód stanowi doskonałą bazę dla wszystkich szczególnie mocnych, wytrawnych i pełnych treści, piw o barwie od ciemnoczerwonej do kasztanowej.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!