White Labs WLP670 American Farmhosue Blend

White Labs WLP672 Lactobacillus brevis

Popularny w piwowarstwie szczep bakterii kwasu mlekowego do zakwaszania piwa. Zwykle wytwarza więcej kwasu mlekowego niż lactobacillus delbrueckii. Idealne do wszelkich piw kwaśnych. Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Cena:36,90 zł

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 3 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 3 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,60 zł.

Popularny w piwowarstwie szczep bakterii kwasu mlekowego do zakwaszania piwa. Zwykle wytwarza więcej kwasu mlekowego niż lactobacillus delbrueckii. Idealne do wszelkich piw kwaśnych.

Cechy produktu:

Zastosowanie surowca:

 

Temperatura fermentacji:

Flokulacja:

Odfermentowanie:

Tolerancja na alkohol: średnia -

Dozowanie: saszetka na ok 20L

Składniki:

 (Lactobacillus brevis)

Producent:

Whitelabs

Sposób przygotowania i warunki przechowywania:

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu

Zawartość netto:

35ml

Najlepiej użyć do:  2019-02-07

 

Drożdże płynne Whitelabs przechowywane są w zalecanych przez producenta warunkach temperaturowych.  
Nie podlegają reklamacji ze względu na czas startu i pracę drożdży, efektów przefermentowania lub jego braku.  Prosimy o przemyślane zakupy i zapoznanie się z instrukcją użycia drożdży.

Drożdże płynneWhitelabs
Rodzaj fermentacjiFermentacja górna