Słód enzymatyczny jest produkowany z 2 lub 6 rzędowego jęczmienia jarego. Słód o bardzo wysokiej sile diastatycznej. Polecany przy dużej ilości dodatków niesłodowanych oraz do produkcji wysokiej jakości whisky zbożowej i czystego alkoholu.
Duża dostępność
Słód Red Ale to aromatyczny słód bogaty w melanoidyny. Używany do bursztynowych i ciemnych piw, aby poprawić kolor i aromat. Specjalny program słodowania zapewnienia odpowiedni smak i aromat poprzez kontrolowaną reakcję Maillarda.
Duża dostępność
Palone Ziarno Jęczmienia jest wytwarzane przez prażenie dobrej jakości ziaren jęczmienia browarnego. Proces prażenia jest podobny do procesu słodu barwiącego, ze szczególną starannością, aby nie spalić ziarna. Temperatura końcowa wynosi...
Duża dostępność
Słód karmelowy 600EBC używany do piw górnej i dolnej fermentacji, nadaje piwu karmelowy charakter i paloność, ciemno-brązowy kolor oraz wpływa na wytwarzanie trwałej piany. Polecany do piw brązowych i ciemnych.
Duża dostępność
Słód CaraBody to delikatnie słodowany i lekko karmelizowany słód specjalny produkowany z 2-rzędowych jęczmienia browarnego. Nadaje delikatny i zrównoważony smak, z wyraźną nutą słodową oraz zwiększa ciało piwa. Polecany szczególnie do...
Duża dostępność
Słód karmelowy 300EBC używany do piw górnej i dolnej fermentacji, nadaje piwu karmelowy charakter z nutami paloności, brązowy kolor oraz wpływa na wytwarzanie trwałej piany. Polecany do piw brązowych i ciemnych.
Duża dostępność
Słód karmelowy 30EBC używany do piw górnej fermentacji, nadaje piwu karmelowy charakter, złoto-bursztynowy kolor oraz wpływa na wytwarzanie trwałej piany. Polecany do piw jasnych.
Duża dostępność
Słód Dekstrynowy zawdzięcza swój unikalny smak specjalnym warunkom namaczania i kiełkowania oraz zróżnicowanemu programowi suszenia, na początku którego jest poddawany wymagającym warunkom, a następnie powoli delikatnie podsuszany....
Duża dostępność
Słód karmelowy 50EBC używany do piw górnej fermentacji, nadaje piwu karmelowy charakter, złoto-bursztynowy kolor oraz wpływa na wytwarzanie trwałej piany. Polecany do piw jasnych i bursztynowych.
Duża dostępność
Słód karmelowy 150EBC używany do piw górnej fermentacji, nadaje piwu karmelowy charakter, bursztynowy kolor oraz wpływa na wytwarzanie trwałej piany. Polecany do piw bursztynowych.
Duża dostępność
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!
To narzędzie jest dla Ciebie!