Nowy Belgian Coffee Dark Ale 16°BLG

Belgian Coffee Dark Ale 16°BLG

Ciemne, wyraziste w smaku belgijskie piwo. Mocne, rozgrzewające o bogatym bukiecie. Pochodzące ze słodów specjalnych, delikatne nuty suszonej śliwki, rodzynek oraz wyraźna czekolada. Zwieńczone aromatem świeżo palonych ziaren kawy odmiany Gwatemala SHB. Więcej szczegółów

Produkt na magazynie

Cena:55,00 zł

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 7 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 7 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 1,40 zł.

Ciemne, wyraziste w smaku belgijskie piwo. Mocne, rozgrzewające o bogatym bukiecie. Pochodzące ze słodów specjalnych delikatne nuty suszonej śliwki, rodzynek i prażonych ziaren  oraz wyraźna czekolada. Belgijskie szczepy drożdży dodają delikatnej, przyprawowowo-korzennej pikanterii. Wszystko zaś zwieńczone aromatem świeżo palonych w rzemieślniczej palarni, ziaren kawy odmiany Gwatemala SHB.

Beligijski charakter piwa jest tworzony w głównej mierze przez odpowiednie szczepy drożdży, produkujące złożony bukiet smakowy: nuty owocowe, przyprawowe lekko pikantne. Najlepsze efekty uzyskuje się stosując drożdże płynne, dlatego polecamy dla tego szczepu drożdże Fermentum Mobile FM28.

Cechy produktu:

Zestaw: 20L
(Większy zestaw dostępny w opcjach produktu)

Słód: Nieśrutowany
(Wybierz Tak w opcjach produktu dla dodania usługi śrutowania 0,80zł za 1 kg)

Składniki:

Słód Pale Ale 3,8kg
Słód Monachijski 1kg
Słód Special B 280g
Słód Kawowy 200g
Słód Czekoladowy 100g
Słód Pszeniczny czekoladowy 150g
Cukier kandyzowany płynny 300ml

Chmiel Target 20g
Chmiel First Gold 25g

Kawa w ziarnach 120g

Informacja dla alergików: 
Zestaw zawiera: Zboża zawierające gluten

Sposób przygotowania i warunki przechowywania:

Zestaw zawiera instrukcję
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu
Słód przed użyciem powinien być rozdrobniony (ześrutowany)

Zawartość netto:

Zestaw 20L - słody 3,65, chmiele 30g

Dodatkowe informacje:

Drożdże: Nie wchodzą w skład zestawu
Wybierz proponowany szczep drożdży:

 

Rodzaj fermentacji Fermentacja górna