Opinie i oceny klientów
Opinie i oceny klientów
Nowy produkt
Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.
Duża dostępność
45 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Szukasz zamiennika tego produktu?
Do piw | American Ale | |
Do piw | APA | |
Do piw | Bitter | |
Do piw | IPA | |
Do piw | Pale Ale | |
Do piw | Amerykańska Pszenica | |
Rodzaj | Ale | |
Producent | Fermentis | |
Odfermentowanie | Wysokie | |
Tolerancja na alkohol | 11% | |
Rodzaj Szczepu | Saccharomyces cerevisiae | |
Typ | Suche |
Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.
CECHY PRODUKTU:
Zastosowanie surowca: Piwa górnej fermentacji
Temperatura fermentacji: 12-25°C optymalnie 15-22°C
Flokulacja: średnia
Odfermentowanie: 78-82%
Tolerancja na alkohol: 9-11%
Dozowanie: saszetka na ok 20-30L
SKŁADNIKI:
Drożdże (Saccharomyces cerevisiae)
Czynnik rehydratacyjny (emulgator) E491
PRODUCENT:
Fermentis Division of S.I.Lesaffre
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA::
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Przed zadaniem drożdży zaleca się sporządzenie kremu drożdżowego: na powierzchnię przegotowanej wody , wystudzonej do temp. ok 23°C wsypać zawartość opakowania. Odstawić pod przykryciem na 15min. Następnie wymieszać. Tak przyrządzoną gestwę drożdżową zadać do fermentora.
ZAWARTOĆ NETTO:
11,5g
Szczep drożdży górnej fermentacji polecany szczególnie do piw o wysokiej gęstości brzeczki takich jak IPA, Porter, Russian Imperial Stout, Imperial IPA. Produkują piwa dość wytrawne z zachowaniem wyraźnego profil słodu i chmielu. Delikatny estrowy charakter.
Piwa przy użyciu tego szczepu posiadają treściwy smak oraz wytrawne zakończenie, a jednocześnie rześkość i odrobinę owocowych nut. Często używany do mocniejszych rodzajów piw typu Ale.
Szczep drożdży górnej fermentacji znany z czystego profilu smakowego fermentowanych piw, o niskim poziomie wytwarzania estrów. Podkreśla chmielowy charakter piwa. Drożdże niezwykle wszechstronne, możliwość zastosowania do prawie każdego piwa typu Ale.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!
Niezastąpione
Nigdy jeszcze nie zawiodły, czysty profil w niższych temperaturach