Opinie i oceny klientów
Opinie i oceny klientów
Nowy produkt
Funktown Pale Ale to mieszanka szczepu Vermont Ale i unikalnego szczepu STA1 + Saccharomyces cerevisiae. Połączenie estrów cytrusowych, brzoskwiniowego, ananasowego i mango tworzy niepowtarzalny profil smakowo-zapachowy, który uzupełnia każde piwo chmielowe. Ta mieszanka wykazuje niską aktywność diastatyczną.
Chwilowy brak towaru Data dostępności:
0 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Szukasz zamiennika tego produktu?
Do piw | APA | |
Do piw | IPA | |
Do piw | Pale Ale | |
Rodzaj | Ale | |
Producent | The Yeast Bay | |
Odfermentowanie | Wysokie | |
Tolerancja na alkohol | 11% | |
Rodzaj Szczepu | Saccharomyces cerevisiae | |
Typ | Płynne |
Funktown Pale Ale to mieszanka szczepu Vermont Ale i unikalnego szczepu STA1 + Saccharomyces cerevisiae. Połączenie estrów cytrusowych, brzoskwiniowego, ananasowego i mango tworzy niepowtarzalny profil smakowo-zapachowy, który uzupełnia każde piwo chmielowe. Ta mieszanka wykazuje niską aktywność diastatyczną.
CECHY PRODUKTU:
Zastosowanie surowca: APA, AIPA, Pale Ale
Temperatura fermentacji: 20-23°C
Flokulacja: niska/średnia
Odfermentowanie: 78-85%
Tolerancja na alkohol: 11%
Dozowanie: 1 fiolka na 20L brzeczki o gęstości 17BLG (OG=1.070), dla większych gęstości zalecany jest starter.
SKŁADNIKI:
Drożdże Saccharomyces cerevisiae,
Słód jęczmienny, aminokwasy, minerały
PRODUCENT:
White Labs, Inc.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Drożdże należy przechowywać w lodówce (w zakresie temp. 4°C).
1.Wyjąć z lodówki i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej (21°C).
2.Wymieszaj potrząsając, zdezynfekuj opakowanie, otwieraj zdezynfekowanymi nożyczkami, dodaj do dobrze napowietrzonej wychłodzonej brzeczki.
ZAWARTOĆ NETTO:
35ml
Jeden ze słynnych szczepów brett browaru Colorado oraz dwa szczepy, które wcześniej były klasyfikowane jako Brett (ale obecnie są znane jako Saccharomyces), dają intensywne aromaty owoców tropikalnych, które dobrze komponują się z owocowymi chmielami aromatycznymi. Pamiętaj, że intensywność aromatu nieco zanika podczas kondycjonowania.
Brett Blend # 2: Bit O 'Funk zawiera dwa szczepy Saccharomyces z Brett Blend # 1 (OYL-210) do burzliwej fermentacji i jest wzbogacony Brettanomyces bruxellensis w celu rozwoju klasycznej, "funkforward Brett" podczas wtórnej fermentacji. Wytworzenie nut „funky” zajmie dłuższy czas (3 miesiące lub dłużej)
Brett Blend # 3: Bring on Da Funk składa się z dwóch szczepów Saccharomyces z Brett Blend # 1 (OYL-210) wzbogaconych zarówno Brettanomyces bruxellensis i Brettanomyces lambicus, a także dwa dodatkowe szczepy Brettanomyces ze słynnego browaru Brett Colorado oraz dwa szczepy Brett od „intensywnego” belgijskiego źródła.
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!