The Yeast Bay WLP4641 Amalgamation II - Brett Super Blend PurePitch® Next Generation mieszanka pięciu szczepów dzikich drożdży Brettanomyces bruxellensis. Każdy ze szczepów wnosi bardzo wyraźne aromaty owoców tropikalnych, bukiet...
Duża dostępność
The Yeast Bay WLP4637 Amalgamation - Brett Super Blend PurePitch® Next Generation - niezwykła mieszanka sześciu szczepów dzikich drożdży pozyskanych z belgijskich browarów. Każdy ze szczepów wnosi bardzo wyraźne aromaty owoców typowe dla dzikich drożdży. Powstałe piwo jest wytrawne o złożonym owocowym smaku i aromacie jagód i cytrusów, z odrobiną funku na...
Mieszanka prawie każdego Bretta z kolekcji Omega. Używaj Brettów do fermentacji wtórnej i oczekuj wysokiego odfermentowania oraz owocowej i funkowej złożoności, która z czasem się rozwija. Ta mieszanka zawsze zawiera co najmniej 10 szczepów Bretta.
The Yeast Bay WLP4633 Mélange Yeast Blend PurePitch® Next Generation - n iezwykła mieszanka do produkcji piw kwaśnych! Jedna z najbardziej złożonych mieszanek organizmów fermentacji do produkcji piw kwaśnych pozwalająca uzyskać...
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
The Yeast Bay WLP4641 Amalgamation II - Brett Super Blend PurePitch® Next Generation mieszanka pięciu szczepów dzikich drożdży Brettanomyces bruxellensis. Każdy ze szczepów wnosi bardzo wyraźne aromaty owoców tropikalnych, bukiet cytryn, ananasa, guawy, mango i estrów papai. Ich kombinacja powoduje intensywny i unikatowy efekt smakowy.
Specjalna mieszanka do kwaskowych piw belgijskich typu Sour Ale. Zawiera szczepy drożdży Brettanomyces, Saccharomyces oraz szczepy bakterii Lactobacillus i Pediococcus.
White Labs WLP400 Belgian Wit Ale PurePitch® Next Generation - i dealny szczep dla belgijskich Witbier lub White Ale. Wysoka produkcja fenolu zapewnia ziołowy aromat i nuty smakowe, które dobrze komponują się z dodatkami...
Duża dostępność
Klasyczny, wyśmienity szczep do belgijskiego witbiera i white IPY. Owocowy, estrowy charakter zbalansowany przyjemnymi przyprawowymi fenolami. Najlepsze drożdże do wita wg browaru Brasserie en Spirale.
Ten wszechstronny, drożdżowy szczep może być stosowany w różnych piwach w stylu belgijskim. Wytwarza złożony profil smakowy zdominowany przez pikantne fenole z niską do umiarkowanej produkcją estrów. Jest to świetny wybór szczepu, jeśli chcesz, aby delikatny profil goździkowy nie był przyćmiony przez estry.
Dość czysty szczep o średniej intensywności i produkcji fenolu przypominającego przyprawy. Pomaga zrównoważyć wszelkie dodatki, tworzy lekko cierpkie orzeźwiające piwo. Ten szczep jest idealny do witbierów lub belgijskich piw stołowych.
White Labs WLP051 California Ale V PurePitch® Next Generation - Produkuje dużo estrów, kojarzących się z wiśnią i jabłkiem, szczep ma więcej podobieństw do szczepu English Ale niż WLP001 California Ale Yeast®. Zwykle pozostawia w gotowym...
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Bardzo czysty, wyraźny smak z niską owocowością i łagodnym wytwarzaniem estru. Uniwersalne drożdże do stylów, które pożądają dominującego charakteru słodu i chmielu.
White Labs WLP001 California Ale PurePitch® Next Generation - szczep drożdży górnej fermentacji znany z czystego profilu smakowego fermentowanych piw, o niskim poziomie wytwarzania estrów. Podkreśla chmielowy charakter piwa. Drożdże niezwykle wszechstronne, możliwość zastosowania do prawie każdego piwa typu Ale.
White Labs WLP095 Burlington Ale PurePitch® Next Generation - d oskonały szczep do piw typu New England IPA. Nadaje osobowość Twojemu piwu, tworząc estry i ciało, idealnie komponuje się ze smakami i aromatami chmielu,...
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Jeden z najlepszych szczepów drożdży. Produkują piwo o bardziej owocowych nutach niż 1056 American Ale. Wytwarzają delikatnie orzechowy, czysty, lekko cierpki profil smakowy. Przeprowadzanie fermentacji w wyższych temperaturach zwiększa chmielowy i owocowy akcent piwa, natomiast niższe temperatury fermentacji wprowadzają nuty cytrusowe.
Wspaniały, wszechstronny szczep drożdży stosowany prawie do każdego stylu piwa, używany jako podstawowy przez lokalnego piwowara Denny Conn. Produkują piwa o bogatej pełni smakowej uwydatniając nuty słodowe.
Tropical IPA to wyjątkowa odmiana Saccharomyces poprzednio sklasyfikowana jako odmiana Brettanomyces, która wytwarza delikatne, cierpkie, tropikalne owoce mango i ananasa z czystym finiszem. Wypróbuj go w wyższych temperaturach, aby wydobyć tropikalnych aromatów. Jest uparcie nieflokulujący, ale warto.
Piwowar jest jedynym w Polsce drukowanym magazynem poświęconym piwu i piwowarstwu. Porusza on tematykę piwowarstwa domowego jak również szerzej rozumiane zagadnienia związane z piwem, jego produkcją, kulturą degustacji, historią. Magazyn...
Duża dostępność
Piwowar jest jedynym w Polsce drukowanym magazynem poświęconym piwu i piwowarstwu. Porusza on tematykę piwowarstwa domowego jak również szerzej rozumiane zagadnienia związane z piwem, jego produkcją, kulturą degustacji, historią. Magazyn przedstawia relacje i wiadomości z bieżących wydarzeń piwowarskich w Polsce i na świecie.
Piwowar jest jedynym w Polsce drukowanym magazynem poświęconym piwu i piwowarstwu. Porusza on tematykę piwowarstwa domowego jak również szerzej rozumiane zagadnienia związane z piwem, jego produkcją, kulturą degustacji, historią. Magazyn przedstawia relacje i wiadomości z bieżących wydarzeń piwowarskich w Polsce i na świecie.
Piwowar jest jedynym w Polsce drukowanym magazynem poświęconym piwu i piwowarstwu. Porusza on tematykę piwowarstwa domowego jak również szerzej rozumiane zagadnienia związane z piwem, jego produkcją, kulturą degustacji, historią. Magazyn przedstawia relacje i wiadomości z bieżących wydarzeń piwowarskich w Polsce i na świecie.
Drożdże LalBrew NovaLager to hybryda Saccharomyces pastorianus dolnej fermentacji do produkcji piw typu lager o czystym profilu, wyraźnych właściwościach smakowych lagera i doskonałej wydajności fermentacji.
Duża dostępność
Drożdże dolnej fermentacji, płynne. Łagodny owocowy i kwiatowy aromat. stosowany do produkcji piwa Bohemian Pilsner. Pełnia smakowa i wyraźna słodowość piwa.
White Labs WLP830 German Lager PurePitch® Next Generation - najpopularniejsze klasyczne drożdże lagerowe, ten szczep jest jednym z najczęściej używanych szczepów lagerowych na świecie. Może być używany w prawie każdym stylu lager i ma tendencję do produkcji czystych i rześkich piw z akcentami charakterystycznymi dla chmielu.
Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich...
Duża dostępność
Szczep drożdży górnej fermentacji polecany szczególnie do piw o wysokiej gęstości brzeczki takich jak IPA, Porter, Russian Imperial Stout, Imperial IPA. Produkują piwa dość wytrawne z zachowaniem wyraźnego profil słodu i chmielu. Delikatny estrowy charakter.
Wyeast 1028 London Ale, piwa przy użyciu tego szczepu drożdży posiadają treściwy smak oraz wytrawne zakończenie, a jednocześnie rześkość i odrobinę owocowych nut. Często używany do mocniejszych rodzajów piw typu Ale.
White Labs WLP001 California Ale PurePitch® Next Generation - szczep drożdży górnej fermentacji znany z czystego profilu smakowego fermentowanych piw, o niskim poziomie wytwarzania estrów. Podkreśla chmielowy charakter piwa. Drożdże niezwykle wszechstronne, możliwość zastosowania do prawie każdego piwa typu Ale.
Uniwersalny chmiel Citra o intensywnym aromacie cytrusów i tropikalnych owoców, stosowany do gotowania i chmielenia na zimno. Chmiel Citra słynie z wysokiej zawartości Geraniolu, którego biotransformacja chmielu przez drożdże zmienia w...
Duża dostępność
Chmiel o kuszących właściwościach aromatycznych, nowa amerykańska odmiana opracowana w 2012 roku wywodząca się z chmielu Simcoe. Ze względu na aromatyczną intensywność bywa nazywany "Citrą na sterydach", wnosi mieszankę aromatów mango, cytryny, owoców tropikalnych oraz ziemisto - żywicznych.
Chmiel o właściwościach uniwersalnych. Nadaje charakterystyczny żywiczny aromat i cytrusowe nuty. Goryczka zdecydowana z lekko żywicznym odcieniem. Polecany do piw górnej fermentacji, Pale Ale, AIPA. Stosowany również do chmielenia na zimno.
Chmiel Nectaron nowozelandzka odmiana rodzonej siostry Waimea. Został opracowany we współpracy z nowozelandzką Plant & Food Research, zajęło to ponad 17 lat. Necatron® ma ogromny aromat ananasa, brzoskwini, grejpfruta i marakui. Doskonale nadaje się do każdego piwa owocowego i bardzo dobrze sprawdza się podczas chmielenia na zimno.
Talus dostarcza bogate aromaty różowego grejpfruta, skórki cytrusów, suszonych róż, żywicy sosnowej, owoców tropikalnych i szałwii. Odważny profil smakowy wywodzi się ze korzeni Sabro HBC438. Imponujące cytrusowe, kwiatowe, drzewne i owocowe aromaty świetnie sprawdzą się w piwach typu single hop oraz w połączeniu z innymi nowofalowymi chmielami.
Muślinowa siateczka wielokrotnego użycia. Idealna do gotowania chmielu i innych przypraw, chmielenia na zimno oraz do wyparzania słodów specjalnych.
Duża dostępność
Słód Pszeniczny zapewnia świeżość i typowy smak piwa pszenicznego. Jest produkowany wyłącznie z wysokiej jakości pszenicy browarnej. Ponieważ ma wyższą zawartość białka niż słód pilzneński, nadaje się nie tylko do produkcji typowych piw...
Duża dostępność
Jaśniejsza wersja słódu pszenicznego, zapewnia świeżość i typowy smak piwa pszenicznego. Jest produkowany wyłącznie z wysokiej jakości pszenicy browarnej. Ponieważ ma wyższą zawartość białka niż słód pilzneński, nadaje się nie tylko do produkcji typowych piw pszenicznych, ale także poprawia pełnię i pianę wszystkich stylów piwa z górnej fermentacji
Drożdże piwne w angielskim stylu, bardzo szybko fermentujące. Wytwarzają zrównoważone nuty owocowe i kwiatowe. Ze względu na swoją siłę flokulacji mają tendencję do wytwarzania piwa o większej klarowności. Idealny do szerokiej gamy...
Duża dostępność
Drożdże górnej fermentacji eksponujące słodową podstawę piwa. Dodatkowo nadają piwu estrowy profil typowy dla angielskich piw typu ale - nuty owocowe.
Czysty i świeży w smaku szczep uwydatniający w gotowym piwie chmielowość jak również i słodowość. Polecany do wszystkich amerykańskich piw typu ale.
White Labs WLP051 California Ale V PurePitch® Next Generation - Produkuje dużo estrów, kojarzących się z wiśnią i jabłkiem, szczep ma więcej podobieństw do szczepu English Ale niż WLP001 California Ale Yeast®. Zwykle pozostawia w gotowym piwie resztkowe związki siarki podobne do piwa typu lager.
Chcesz zacząć warzyć piwo w domu, ale nic o tym nie wiesz? Zajrzyj na naszego bloga. Dzielimy się swoją wiedzą z tymi co stawiają pierwsze piwowarskie kroki, jak i z tymi co już warzą. Piwowarstwo domowe nie jest trudne!
G30 | G40 | G70 | S40 | |
Pojemność | 30L | 46L | 70L | 46L |
---|---|---|---|---|
Max/min objętość warki | 25/10L | 40/10L | 60/30L | 40/10L |
Max/min zasyp | 9/5kg | 12/3kg | 17/8kg | 10/5kg |
Moc | 2000W | 3300W | 3300W | 2300W |
Łączność | Bluetooth | WiFi | WiFi | brak |
GF30 | SF70 | |
Pojemność | 30L | 70L |
---|---|---|
Maksymalna objętość fermentowanej brzeczki | 28L | 65L |
Kąt stożka | 60° | 113° |
Łączność | WiFi | WiFi* z GCA |
Kontrola temperatury | tak | tak* z GCA |
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!