Odmiana chmielu wysokogoryczkowego, mająca również właściwości aromatyczne. Delikatnie ziołowa, z wyraźną żywiczną nutą i grejpfrutowym posmakiem. Idealnie sprawdza się w piwach typu India Pale Ale, American Pale Ale, Stout, Porter, Barley Wine.
Duża dostępność
Chmiel o właściwościach goryczkowych stosowany do piw górnej fermentacji. Nadaje lekko owocowe i kwiatowe nuty.
Chmiel o właściwościach goryczkowych stosowany do piw typu IPA, Pale ale, Stout. Charakteryzuje się cytusowym, korzennym aromatem.
Chmiel o właściwościach goryczkowych stosowany do piw typu IPA, Pale ale.
Chmiel o właściwościach goryczkowych stosowany do piw typu IPA, Pale ale, Stout. Charakteryzuje się cytusowym, korzennym aromatem.
Duża dostępność
Odmiana chmielu wysokogoryczkowego, mająca również właściwości aromatyczne. Delikatnie ziołowa, z wyraźną żywiczną nutą i grejpfrutowym posmakiem. Idealnie sprawdza się w piwach typu India Pale Ale, American Pale Ale, Stout, Porter, Barley Wine.
Chmiel o właściwościach goryczkowych stosowany do piw typu IPA, Pale ale.
Wysokogoryczkowa odmiana amerykańskiego chmielu. Stosowana z powodzeniem do piw typu AIPA,APA, Stout.Szlachetna, niezalegająca goryczka, bardzo dobra wydajność.
Mieszanka Lactobacillus składa się z trzech szczepów, jednego szczepu Lactobacillus plantarum i dwóch szczepów Lactobacillus brevis. Jeden ze szczepów L. brevis został wyizolowany z kwaśnego chmielowego blond ale z meksykańskiego browaru rzemieślniczego i wykazuje silną tolerancję chmielu (15-20 IBU).
Ostatnie egzemplarze
WildBrew Sour Pitch jest gotową do użycia, wysokowydajną i czystą bakterią kwasu mlekowego specjalnie dobraną ze względu na jej zdolność do produkcji szerokiej gamy piw kwaśnych. WildBrew Sour Pitch zapewnia czysty i zrównoważony profil smaku cytrusów typowy zarówno dla tradycyjnych, jak i nowoczesnych stylów kwaśnego piwa.
Popularny w piwowarstwie szczep bakterii kwasu mlekowego do zakwaszania piwa. Zwykle wytwarza więcej kwasu mlekowego niż lactobacillus delbrueckii. Idealne do wszelkich piw kwaśnych.
Te bakterie kwasu mlekowego wytwarzają umiarkowany poziom kwasowości i kwaśnych smaków występujących w Lambicach, Berliner Weisse oraz kwaśnych brązowych piwach.
Mieszanka Lactobacillus brevis i plantarum, która daje czysty profil, niezawodna w szerokim zakresie temperatur. Plantarum, wyizolowany we współpracy z Marz Community Brewing, działa skutecznie nawet w niższych temperaturach. Maksymalne zakwaszenie rozwija się zwykle w ciągu 48 godzin bez potrzeby utrzymywania wysokich temperatur.
Pakruojis Lithuanian Farmhouse to pojedynczy szczep STA1 + Saccharomyces cerevisiae, wyizolowany z litewskiego browaru. Te drożdże dają piwo o wytrawnym, rześkim i jedwabistym posmaku. Estrowy profil złożonych owoców cytrusowych i zrównoważonej rustykalnej ziemistości z nutą białego pieprzu. Szczep ten wykazuje wysoką aktywność diastatyczną.
Ostatnie egzemplarze
Powstały w wyniku wyjątkowej współpracy z „królową litewskiego piwa wiejskiego” słynnego browaru Jovaru™, ten wyjątkowy szczep uzupełnia piwa farmhouse cytrusowymi estrami i fenolami. Delikatne odczucie w ustach wraz z aromatami cytryny, czarnego pieprzu. I sveikata!
Funktown Pale Ale to mieszanka szczepu Vermont Ale i unikalnego szczepu STA1 + Saccharomyces cerevisiae. Połączenie estrów cytrusowych, brzoskwiniowego, ananasowego i mango tworzy niepowtarzalny profil smakowo-zapachowy, który uzupełnia każde piwo chmielowe. Ta mieszanka wykazuje niską aktywność diastatyczną.
Ostatnie egzemplarze
Jeden ze słynnych szczepów brett browaru Colorado oraz dwa szczepy, które wcześniej były klasyfikowane jako Brett (ale obecnie są znane jako Saccharomyces), dają intensywne aromaty owoców tropikalnych, które dobrze komponują się z owocowymi chmielami aromatycznymi. Pamiętaj, że intensywność aromatu nieco zanika podczas kondycjonowania.
Brett Blend # 2: Bit O 'Funk zawiera dwa szczepy Saccharomyces z Brett Blend # 1 (OYL-210) do burzliwej fermentacji i jest wzbogacony Brettanomyces bruxellensis w celu rozwoju klasycznej, "funkforward Brett" podczas wtórnej fermentacji. Wytworzenie nut „funky” zajmie dłuższy czas (3 miesiące lub dłużej)
Brett Blend # 3: Bring on Da Funk składa się z dwóch szczepów Saccharomyces z Brett Blend # 1 (OYL-210) wzbogaconych zarówno Brettanomyces bruxellensis i Brettanomyces lambicus, a także dwa dodatkowe szczepy Brettanomyces ze słynnego browaru Brett Colorado oraz dwa szczepy Brett od „intensywnego” belgijskiego źródła.
Szklanki Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa
Duża dostępność
Szklanki Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa
Szklanki Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa
Duża dostępność
Szklanki Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa
Duża dostępność
Szklanki Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa
Szklanki Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa
Duża dostępność
Szklanki Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa
Dzięki temu zestawowi ciśnieniowemu odblokowujesz prawdziwy potencjał FermZilli, zamienia on FermZillę w prawdziwy zbiornik typu uni. W jednym stożkowym fermentorze fermentuj, nasycaj dwutlenkiem węgla i wyszynkuj swoje piwo.
Duża dostępność
Drożdże do piw w stylu amerykańskim, produkujące neutralne i dobrze zbilansowane piwa, czyste i wytrawne. Tworzą mocną drożdżową czapę i wykazują bardzo dobrą zdolność do sedymentacji podczas fermentacji. Idealne do amerykańskich rodzajów piwa i piw z dużymi ilościami chmielu.
Chwilowy brak towaru Planowana dostawa:
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Szczep drożdży górnej fermentacji polecany szczególnie do piw o wysokiej gęstości brzeczki takich jak IPA, Porter, Russian Imperial Stout, Imperial IPA. Produkują piwa dość wytrawne z zachowaniem wyraźnego profil słodu i chmielu. Delikatny estrowy charakter.
Piwa przy użyciu tego szczepu posiadają treściwy smak oraz wytrawne zakończenie, a jednocześnie rześkość i odrobinę owocowych nut. Często używany do mocniejszych rodzajów piw typu Ale.
Szczep drożdży górnej fermentacji znany z czystego profilu smakowego fermentowanych piw, o niskim poziomie wytwarzania estrów. Podkreśla chmielowy charakter piwa. Drożdże niezwykle wszechstronne, możliwość zastosowania do prawie każdego piwa typu Ale.
Chmiel o właściwościach uniwersalnych o intensywnym aromacie tropikalnych owoców stosowany także do chmielenia na zimno. Stosowany do chmielenia piw górnej fermentacji.
Duża dostępność
W magazynieChmiel aromatyczny o nutach cytrusowych i grejpfrutowych. Jest pierwszą amerykańską odmianą chmielu dopuszczoną do komercyjnego użytku w 1972 roku. Stosowany powszechnie przez browary w USA. Idealny do piw górnej fermentacji, intensywny aromat, stosowany także do chmielenia na zimno.
Chmiel aromatyczny o nutach cytrusowych. Idealny do piw górnej fermentacji. Intensywny aromat.
Chmiel o kuszących właściwościach aromatycznych, nowa amerykańska odmiana opracowana w 2012 roku wywodząca się z chmielu Simcoe. Ze względu na aromatyczną intensywność bywa nazywany "Citrą na sterydach", wnosi mieszankę aromatów mango, cytryny, owoców tropikalnych oraz ziemisto - żywicznych.
Chmiel o właściwościach uniwersalnych. Nadaje charakterystyczny żywiczny aromat i cytrusowe nuty. Goryczka zdecydowana z lekko żywicznym odcieniem. Polecany do piw górnej fermentacji, Pale Ale, AIPA. Stosowany również do chmielenia na zimno.
Muślinowa siateczka wielokrotnego użycia. Idealna do gotowania chmielu i innych przypraw, chmielenia na zimno oraz do wyparzania słodów specjalnych.
Duża dostępność
W magazynieUszczelka do wszystkich standardowych zamknięć patentowych.
Duża dostępność
W magazynieDrożdże piwne w angielskim stylu, bardzo szybko fermentujące. Wytwarzają zrównoważone nuty owocowe i kwiatowe. Ze względu na swoją siłę flokulacji mają tendencję do wytwarzania piwa o większej klarowności. Idealny do szerokiej gamy amerykańskich i angielskich piw, w tym piw chmielowych. Specjalnie przystosowane do piw fermentowanych w zbiornikach...
Duża dostępność
W magazynieDrożdże górnej fermentacji eksponujące słodową podstawę piwa. Dodatkowo nadają piwu estrowy profil typowy dla angielskich piw typu ale - nuty owocowe.
Czysty i świeży w smaku szczep uwydatniający w gotowym piwie chmielowość jak również i słodowość. Polecany do wszystkich amerykańskich piw typu ale.
Szczep drożdży pochodzący z północnej Kalifornii, bardziej owocowy niż WLP001, mniejszy stopień odfermentowania niż WLP001 co daje bardziej treściwe piwa.
Chcesz zacząć warzyć piwo w domu, ale nic o tym nie wiesz? Zajrzyj na naszego bloga. Dzielimy się swoją wiedzą z tymi co stawiają pierwsze piwowarskie kroki, jak i z tymi co już warzą. Piwowarstwo domowe nie jest trudne!
Skorzystaj z naszego innowacyjnego kalkulatora!